Continentalov brend.

Кочиони дискови за Mercedes Benz

Једноделно и дводелно Aftermarket решење

Увек један корак испред: Aftermarket решење компаније ATE

Са кочионим диском за предњу осовину C-класе ATE је 2016. по први пут понудио алтернативу за патентирани концепт двоструког кочионог диска Mercedes Benz-а на слободном тржишту резервних делова – и то у упоредивом квалитету. Овај асортиман је од тада континуирано развијан, а између осталог, дошло се до решења за задњу осовину и проширења асортимана за серије Е-класе.

И још један камен темељац: Дводелни кочиони дискови

Ми не мирујемо. Због тога смо сада развили и дводелни кочиони диск специјално за моделе Mercedes-AMG серије. Концепт дводелног кочионог диска, који се састоји се од лонца и фрикционог прстена, специјално је дизајниран за снажна возила код којих кочиони диск мора да прими велику кинетичку енергију. Кочиони диск за предњу осу покрива моделе, као што су нпр. Mercedes AMG C43 и E43, као и CLS и GLC више класе.

Непрекидно усавршавање

Кочиони дискови су доступни и за класу Е серија A238, C238, S213 и W213. У ту сврху усавршено је патентирано једноделно решење C-класе и сада су покривени и модели у којима је Mercedes-Benz овај оригинални диск уградио као оригиналну опрему. Такође још једна новина: Причврсни завртњи у обиму испоруке сада су израђени од пластике уместо од метала, како би се дискови заштитили приликом монтаже.

Званично одобрен као резервни део

Иако се дизајн АТЕ кочионог диска разликује од дводелног Mercedes Benz кочионог диска ОЕ,

 по својим техничким карактеристикама одговара барем ОЕ кочионом диску. 
Употреба као резервног дела без ограничења потврђена је званично ECE сертификатом и од стране надлежних тела.

 

Наравно са ECE

Новембра 2016. године ступио је на снагу ECE R90 стандард, који је већ био установљен за кочионе облоге, у за кочионе дискове за нове одобрене моделе.

Компанија ATE поздравља такав развој, јер купцима даје сигурност да ће добити производе који одговарају најмање квалитету ОЕ.

С обзиром на то да је ово ионако био захтев компаније АТЕ, скоро сви АТЕ кочиони дискови су већ данас сертификовани према ЕСЕ 90 – као и нови модели за Mercedes Benz.