Continentalov brend.

ATE: развој

Напредак без кочења

100 година искуства нам није довољно

Од хидрауличне кочнице до ABS-а: Од самог почетка АТЕ је обогаћивао тржиште пионирским развојима – и тако је наставио.

Бескрајна прича

Прича о успеху компаније ATE се још увек не завршава: Са увек новим иновацијама остајемо предводници – и у будућности!

2016
АТЕ уводи прво Aftermarket решење за Mercedes кочиони диск код С и Е класе.

2010
Јавности су представљене иновативне ATE Ceramic кочионе облоге са ниским нивоом прашине, као и ATE Classic програм.

2006
На тржиште долазе усавршена FNR клешта, 2FNR-VEVO.

2005
Нова, посебно нисковискозна кочиона течност ATE SL.6 оптимално је усклађена са хидрауликом електронских кочионих система, као што су ABS и ESP.
Continental технологија за хибридне погоне је у GMC Silverado прошла своје ватрено крштење.

2002
Представљање ESP II: Први ESP са активном улогом у управљању отворила је нове димензије у динамици и стабилности вожње.

1998
Brake and Chassis група у оквиру ITT Industries продата је компанији Continental AG и основана је компанија Continental Teves AG & Co. oHG. У јакој асоцијацији групе Continental долази до даљег ширења развоја и истраживања, као и освајања нових тржишта.

1996
Нови кочиони диск је донео револуцију на тржишту: PowerDisc минимизује фединг и значајно дужи век трајања захваљујући равномерној абразији без бразди. Имао је премијеру на сајму Automechanika 1996.

1984
Почетак серијске производње првог интегрисаног ABS-а на свету: ATE ABS MK II је уграђен у моделима Ford USA и Ford Europa и у наредне две године испоручен 250.000 пута.

1980
ABS MK II, први систем против блокирања компаније Teves био је спреман за серијску производњу.
Филозофија производа куће АТЕ гласи: Безбедносни системи морају бити приступачни како би се повећала индивидуална и општа безбедност у вожњи.

1979
АТЕ клешта/диск кочнице проналазе свој пут у туринг аутомобилима/врхунском спорту и уграђене су у аутомобил BMW M1 у верзији групе 4.

1977
Пионир из принципа: Teves је један од првих добављача који је отворио погоне за своје купце у Северној Америци. У фабрици Culpeper, Вирџинија, од 1977. године се производе клешта/диск кочнице за Ford и Volkswagen.

1972
Фабрика Teves у Рајнабелену испоручује снажне АТЕ четвороцилиндричне паркирне кочнице за улични Ferrari 365 GTB, као и за Porsche 911 S.

Успешан сопствени развој: први комплет бустера који смо сами развили. Вакумска помоћна кочиона јединица АТЕ Т52 је почела да се производи серијски 1972. године и још увек постиже импресивне производне цифре.

1960
АТЕ започиње производњу диск кочница по лиценци компаније Dunlop у својој фабрици у Франкфурту.
Ford 17M, популарно назван „кадом”, био је бестселер 60-их година. Уз доплату од 150 ДМ испоручиван је са АТЕ Dunlop диск кочницама.

1958
АТЕ је патентирао принцип конструкције „негативног радијуса точка управљача” за бољу усмерену стабилност током кочења. Исте године АТЕ започиње масовну производњу диск кочница у Немачкој.

1954
Са АТЕ пумпама за рециркулацију кочионог бустера, први хидраулични кочиони бустер се примењује у ауто-тркама – у легендарним „Сребрним стрелицама” компаније Mercedes-Benz.

1952
Teves је рано препознао техничку супериорност диск кочнице над добош кочницом: Развој је започет у Франкфурту већ 1952.

1948
Након што је највећи део главних фабрика у Франкфурту и других погона уништен за време Другог светског рата, компанија је своју претходну величину повратила 1948. године са 3.500 радника. Нова фабрика у Гифхорну наглашава потребу компаније да се и у будућности фокусира на развој хидрауличних кочионих система.

1939
Погон у Франкфурту на Мајни започиње производњу облога цилиндара и ребрастих цилиндара поступком центрифугалног ливења.

1937
Уведен је АТЕ тандемски главни цилиндар за путничка возила, теретна возила и аутобусе.
Поред тога, Bernd Rosemeyer и Manfred von Brauchitsch освајају прва места на Великој награди Енглеске – у својим тркачким аутомобилима са АТЕ кочницама.

1934
Auto-Union и Daimler-Benz користе АТЕ кочионе системе на својим тркачким аутомобилима формуле од 750 кг, које је Teves оптимизовао за примену у мото спорту.

1926
Adler Standard је први аутомобил на континенту који има хидраулични кочиони систем – АТЕ Lockheed кочницу. Кроз иновативна техничка достигнућа и нове процесе ливења, АТЕ проширује свој положај на тржишту.

1921
Назив бренда АТЕ је заменио симбол на досадашњем логотипу, који се састојао од клипног прстена, песнице и чекића. Плава паковања се истичу у радионицама и компанији као симболи највишег квалитета.

1911
Основана је фабрика Alfred Teves Maschinen- und Armaturenfabrik. Након завршетка Првог светског рата, сопствена производња делова постаје све важнија. Компанија се на тржишту добављача за аутомобилску индустрију профилише клипним прстеновима и кочионим системима високог квалитета.

1909
Заједно са инжењером Матеусом Брауном, Teves оснива Mitteldeutsche Kühlerfabrik. Audi, Wanderer, Hansa и други важни произвођачи тог времена могу да се освоје као купци.

1906
Alfred Teves оснива компанију као генерално представништво за аутомобилску опрему и своје производе представља на IAA у Франкфурту.